Oliën

Heerlijke Etherische oliën

Opiumolie, Jasmijnolie, Rozenolie, lavendelolie en Patchouliolie.

olie_druppelDe lente is in aantocht, dus bestel nu!

In de natuur komen etherische oliën voor als kleine druppeltjes in de wortels, stengels, stammen, bladeren, bloemen en vruchtzaden van planten. Etherische oliën zijn zeer sterk geconcentreerd. Er zijn vaak duizenden bloemen of blaadjes nodig om een paar druppels etherische oliën te krijgen.

branderDe krachten van al die duizenden blaadjes of bloemen zitten dus in enkele druppels oliën geconcentreerd. Daarom is er maar een kleine hoeveelheid nodig voor een heilzaam mengsel. Afhankelijk van de werking moet er meer of minder van een bepaalde etherische olie gebruikt worden in een samengesteld mengsel.

De etherische oliën worden met verschillende technieken uit planten gewonnen, o.a. door stoomdestillatie. De blaadjes, bloemen of plantdelen worden verhit door stoom, waardoor de etherische oliën als damp vrijkomen.

Elke etherische olie heeft een unieke kracht. Met behulp van een aromabrander verspreidt u een aromatische geur in de ruimte. U vult het waterreservoir met water en voegt naar keuze de etherische olie toe. Vervolgens plaatst u een waxinelichtje (een plat breed kaarsje) onder het reservoir, waardoor het water met de etherische olie wordt verdampt in de ruimte.

U kunt het ook gebruiken als een lekker geurtje en voor een heerlijk kruidenbad. Ook is het geschikt voor het reinigen en desinfecteren van de lucht. Door de heerlijke geur blijven de insecten buiten de deur.

Dit pakket, bestaande uit een brander en 1 etherische olie naar keuze, kunt u ook compleet bij Glenn’s Bitter bestellen.