Surinaamse Kruidenleer

Suriname en haar goede en betrouwbare kruidenspecialisten

Eén van deze ervaringsdeskundigen in de Surinaamse kruidenleer is Glenn Sinester. Van de ouderen in zijn familie leerde hij de kneepjes van het vak, zoals de bereiding en werking van huismiddelen (Oso dresi) die zijn gemaakt van planten uit het tropisch regenwoud.

Vanwege de opgedane praktische kennis over werkzaamheid van plantenextracten, de dosering ervan, houdbaarheid, bereiding en experimenteel gebruik, besloot Glenn de markt op te gaan. Al sprekende over de commerciële aspecten van natuurmiddelen, maakt Glenn Sinester een grappige opmerking over zijn Joodse voorouders van vaders zijde. Hij doelt op de zakelijke aspecten die in dienst staan van de continuïteit en de verbetering van het product en de handelsvoorwaarden die geld kosten.

Dankzij de ondersteuning van vrienden – onder andere investeringen van een anonieme Nederlandse vriend – werd hij in staat gesteld om zijn producten verantwoord te bottelen. Nu heeft hij na jaren vallen en opstaan en vooral hard werken een aanzienlijke voorraad aan gebottelde kruidensappen aangelegd. In deze fase van ontwikkeling van zijn producten is hij toe aan professionele marketing en het garanderen van de aanvoerlijnen van natuurlijke grondstoffen.

In de lijn van deze gedachte wil hij dit jaar de oversteek naar Suriname wagen om in zijn geboorteplaats Coronie productieprojecten op te zetten in de natuurmiddelenbranche. Glenn heeft ons gevraagd zijn producten in Nederland en België te vermarkten. Omdat wij goede ervaringen hebben met enkele van zijn producten hebben we daarmee ingestemd.